Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Átadásra kerültek a munkaruháink

2014.09.20

Szombaton, szeptember 20 – án 15.30 órakor sor került a Megyei Tanács Pályázati rendszerén vásárolt 30 img_1473.jpgdb tűzoltó munkaruha átadására. Az átadáson részt a szárhegyi önkéntes tűzoltók mellett Borboly Csaba a Hargita Megyei Tanács elnöke, Barti Tihamér alelnök, Gábor László Szárhegy polgármestere, és Györffy Gábor alpolgármester.

Györffy Zsolt parancsnok nyitóbeszédében köszönetét fejezte ki a Megyei Tanácsnak, hogy támogatási rendszerének köszönhetően az egyenruhák után sikerült egységes munkaruhákat is beszerezni, mellyel egységesen képviselhetjük tűzoltóalakulatunkat a  bevetéseken. Az elnök úr beszédében példaként beszélt tűzoltóságunkról a megye más hasonló szervezete előtt és kiemelte azt a szervezettséget is amely által a gyergyószentmiklósi Hivatásos tűzoltók is sokszor kérik segítségünket. Az elnök úr után az alelnök úr a img_1475.jpgMegyei tanács egy újabb kezdeményezéséről beszélt, amely által a megye legnagyobb gondját jelentő erdőtüzek oltását és megelőzését próbálják orvosolni kikérve a településeken dolgozó szakmabeliek véleményét is. A továbbiakban a polgármester és alpolgármester urak az önkéntes tűzoltók munkáját és hozzáállását köszönték meg, mindketten kiemelve a község életében elfoglalt fontos szerepüket nemcsak a katasztrófák terén hanem bármilyen más területen is.

A rendezvény végeztével a tűzoltók birtokba vették az új ruhákat, melyekkel a tűzoltóságunk hatékonyabb működéséért fognak dolgozni.