Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyerek tűzoltó nap

2014.10.06

Október 3-án pénteken szerveztük meg a gyerek tűzoltó napot. A délután 3 órakor kezdődött rendezvény a dscf6435.jpgBethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg. A délutáni foglalkozáson előkészítőstől negyedik osztályos gyerekeknek tartottak felkészítőket és gyakorlatokat tűzoltóink. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult mivel 106 gyerek vett részt a foglalkozásokon. Az elméleti foglakozáson a tűzesetek fajtáit, oltási módját, segélykérési lehetőségeket és a helyes viselkedési szabályokat mutatták be gyerek és oktató filmek vetítésével. A gyakorlati foglalkozáson pedig megismerkedhettek a tűzoltó eszközökkel és végigkövethették a porral oltó tűzoltó készülék használatát a tálcatűz leoltásánál.

dscf6414.jpgTűzoltóságunk szerint fontos az, hogy minél kisebb korban megismerjék a gyerekek a veszélyeket amelyekkel szembesülhetnek a háztartásokban kialakult tüzesetek esetén. Tájékoztatva legyenek, hogy mivel előzhetik meg a tüzeket és, hogy hogyan kell viselkedni és kit kell értesíteni egy esetleges tűzeset kialakulásánál. A tűzoltó eszközök pedig felkeltik a figyelmüket és a későbbiekben esetleg ők is önkéntes tűzoltónak állhatnak vagy csak otthonaikban megfékezhetik a nagyobb tűzkárok kialakulását egy gyors és szakszerű oltással.

A rendezvény végeztével minden gyerek tájékoztató füzetet kapott melyben a katasztrófahelyzetek esetére hasznok tudnivalók voltak összegyűjtve és ezen kívül jutalomként egy érmet és a tűzoltó alakulat illetve Gyergyószárhegy címererével ellátott zászlócskát kaptak. A rendezvény végeztével pedig kipróbálhatták milyen érzés a szirénázó tűzoltóautóban utazni.

dscf6437.jpg