Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


I. Székely Lánglovag Találkozó (videó)

2010.10.14

Október 9 és 10-én rendezték meg Gyergyóalfaluban az I. Székely Lánglovag Találkozót, melyet a helyi tűzoltó alakulat szervezett. A két napos rendezvény szombati napján a Hajdúböszörményi Köztestületi Tűzoltóság parancsnoka Töviskes Antal tartott egy pár órás elméleti felkészítőt a környékbeli önkéntes tűzoltók számára, majd ezt gyakorlati bemutató követte. A kora délutáni órákban a helyi önkéntesek kiépítettek egy versenypályát a faluhoz közeli kőbányában ahol a megjelent csapatok végig kellett menjenek rajta. Ebben a versenyben a tűzoltók el kellett távolítsanak az útból sziklaomlásból származó sziklamaradványokat, felborult autóról leesett különböző tárgyakat, föld szakadást kellett betölteniük földdel, gömbfát kellett eltávolítaniuk az útról, hidat kellet, kiépítsenek egy vízzel körülzárt szigetre és a szigeten el kellett oltaniuk egy tűzet.

 

A rendezvény második napja, már a szórakozásé volt, mert ezen a napon a megjelent tűzoltóságok önkéntes tűzoltói különbőző ügyességi vetélkedőkön kellett részt vegyenek miközben a főző versenyre benevezett ételek rotyogtak a bográcsokban. Tűzoltólakulatunk megnyerte a sörivó versenyt, a gumiemelő versenyt, a főző versenyt és összesítésben is az első helyen végeztek.

 

Az alfalvi tűzoltók érdekessé tették a két napos rendezvényt azzal, hogy nem a hagyományos módon szervezték meg a rendezvényt.

Az Alfalu TV  adása az I. Székely Lánglovag Találkozoról itt nézhető meg.