Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Részt vettünk a Miskolci Tűzoltóság 140. évfordulóján (képek)

2013.09.23

Szeptember 21- én tartották a Miskolci Hivatásos Tűzoltóság alapításának 140. évfordulójára szervezett ünnepséget. Erre az ünnepségre meghívást kapott tűzoltóságunk is. A 4 személyes küldöttségünk este érkezett meg Miskolcra és a diósgyőri laktanyában fogadták a helyi tűzoltók. Pénteken délelőtt a diósgyőri laktanya felszereléseivel ismerkedtek meg, majd délután a miskolci tűzoltóság székhelyére voltak hivatalosak a külföldi küldöttségek fogadásának programjára. A rendezvényre még Horvátországból, Németországból, Lengyelországból és Szlovákiából érkeztek küldöttségek.

pict0399.jpg  Szombaton reggel kezdetét vette az évfordulós rendezvény mely a himnusz és Bajnok István parancsnok köszöntőbeszéde után koszorúzással folytatódott a tűzoltóság épülete előtti Szent Flórán szobornál. Ez után következett az ünnepi felvonulás a tűzoltóságtól az ITC székházig melyen mazsorett csoport, fúvós zenekar, tűzoltók és tűzoltóautók vettek részt.

 Az ITC székháznál folytatódott tovább a rendezvény ahol egy kiállítás vette kezdetét bemutatva a miskolci tűzoltóság történelmét 1873 -tól napjainkig. A székház dísztermében közben kezdetét vette az ünnepi állománygyűlés, melyen előbb Bajnok István tűzoltóparancsok mondott beszédet majd Nagy István kirendeltség vezető köszöntötte a résztvevőket. Az ünnepi beszédek után Lipták Attila tűzoltó ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója  kitüntetéseket és előléptetéseket adott át miskolci tűzoltónak, majd a rendezvényre meghívott küldöttségek adták át ajándékaikat az ünneplő tűzoltóság parancsnokának. Tűzoltóalakulatunk részéről egy emlék plakettet és egy székelyzászlót adott át Györffy Zsolt parancsok és Kovács Géza tűzoltó.

pict0455.jpg

A délutáni órákban műszaki mentési bemutató, fecskendő szerelési bemutató, tűzoltó fakitermelői bemutató, I. Tűzoltó Bor- és Pálinka Mustra, tűzoltó autók kiállítása, aszfalt rajzverseny, füstsátor, rekeszvár építő verseny, oltókép gyermekjáték és Rádió M kívánságműsor várta a rendezvényre ellátogatókat.

Vasárnap délben indult haza küldöttségünk de az út folyamán látogatást a tettek Vásárosnaményi Tűzoltóságon ahol Kóróczki László parancsnok mutatta be az épületet és a felszereléseket.

További képek  itt érhetők el.